Tóth Viktor

Tóth Viktor a fiatal magyar jazz zenész generáció egyik legtehetségesebb saxofonosa, zenekarvezetője. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén 2003-ban végzett szaxofon szakon. A magyar jazz élvonalába tartozó muzsikusok közül, játszott Kőszegi Imrével, Babos Gyulával, Oláh Kálmánnal, László Attilával, a külföldiek közül, pedig olyan zenészekkel, mint Harry Sokal, Arnie Somogyi, Winston Clifford, Peter Finoch. 2002-ben alakította meg saját együtteseit - a Road Six Sax zenekart és a Tóth Viktor Tercetet. A tercett első lemeze 2005 májusában jelent meg, mely saját szerzeményeit tartalmazza.

 

 

    Ebben az évben együtt koncertezett William Parker bőgőssel és Hamid Drake dobossal, valamint dolgozott Rob Brown szaxofonossal a Mediawave Fesztivál workshopján. A 2004-es és 2005-ös évben a Kaunas Jazz Festival, (Litvánia), a Rochester Jazz Festival, (Washington), a Saransk Jazz Festival, (Moszkva), és a Krakow Jazz Festival, (Krakkó) résztvevője is volt.

 

 

Hamind Drake-kel és Szandai Mátyással készült Climbing With Mountains című lemeze 2008-ban a Gramofon című szaklap szerint az év magyar dzsesszprodukciója lett. 1996-tól a Malko Teatro tagja.

 http://tothviktor.extra.hu

Malko Teatro nyelv menü Lang HU Lang BG Lang EN